Over de NDO

Maak kennis met de NDO

De NDO is een vereniging waarbij zowel amateur-dansers, dansleraren, trainers, dansscholen en dansverenigingen lid kunnen zijn. Dansers kiezen een eigen vertegenwoordiger in het bestuur. De NDO is een non-profit organisatie, waarbij alle opbrengsten aan de dansers ten goede komen.

De NDO organiseert gezellige, sportieve en betaalbare wedstrijden in Ballroom en Latin American. Deze zijn er voor Debutanten (beginners), Amateurs en Senioren. Paren van andere organisaties/bonden kunnen aan onze wedstrijden deelnemen, dat geldt ook voor NK.

Dansers die lid zijn van de NDO betalen weinig contributie en kunnen profiteren van voordelen, zoals aantrekkelijke kortingen bij het kopen via de webshop. Rankingkampioenen komen in aanmerking voor een subsidie.

Voor enthousiaste dansers, dansleraren en trainers is er altijd plaats bij de NDO, al sinds 1969”.

Dagelijks Bestuur

Hieronder een overzicht van het dagelijks bestuur van de NDO. Deze 3 mensen zijn
dagelijks hard aan het werk binnen de NDO voor jullie.

Ger van der Velden

Ger van der Velden

Voorzitter

Ik dans al sinds mijn 12e jaar en na mijn tijd als amateurdanser met mijn vrouw Carla heb ik de FDO opleiding gevolgd bij Wim Bonel in Amsterdam. Omdat ik mijn vak goed wilde leren ben ik verder gegaan met mijn studie in Engeland, waar ik les kreeg van Alex Moore, Joan Richards, Elisabeth Romain en Walter Laird en mijn diploma’s Highly Commended behaalde.

Ondertussen was ik leraar/eigenaar geworden van Dansinstituut Meyer et Fils in Rotterdam en heb ik veel van mijn leerlingen de liefde voor het dansen bij kunnen brengen zodat er zelfs een groot aantal zelf dansleraar zijn geworden.

Na vele jaren bestuurslid te zijn van de NDO werd ik in 2012 voorzitter en in deze functie heb ik mij het doel gesteld om te werken aan de samenwerking tussen de verschillende bonden opdat we op deze manier drukkere en betere wedstrijden kunnen organiseren

View Profile
Hans van der Linde

Hans van der Linde

Secretaris

Op mijn 18e jaar ben ik op dansles gegaan, omdat het bij mijn opvoeding hoorde. Na een demonstratie door mijn dansleraar Wim Lier raakte ik bevangen door het dansvirus, ging deelnemen aan wedstrijden en werd met mijn vrouw Henny vaste finalist Hoofdklasse Ballroom en Latin.

Voor mij was het een logisch vervolg om “in opleiding te gaan” en samen met Henny behaalde ik het FDO dansleraren diploma. Daarna ben ik als zelfstandig dansschoolhouder 20 jaar in Delft werkzaam geweest.

In 1993 ben ik deel gaan uitmaken van het bestuur en kon ik mijn ervaring als wedstrijddanser en dansleraar/ondernemer gaan inzetten voor de NDO. En dat doe ik nog steeds met veel passie, sinds 2005 in de veelzijdige functie van secretaris.

View Profile
Algemene gegevens

Algemene gegevens

Nederlandse Danssport Organisatie

Wilt u meer informatie over NDO? Neem dan contact met het secretariaat op.

De adresgegevens van de diverse bestuursleden vindt u hier.

Lid worden?

Wilt u lid worden van een organisatie met hart voor de danssport? Hebt u vragen over het lidmaatschap of wilt u een wijziging doorgeven, neemt u dan contact op met de secretaris.

View Profile
 
51
Leden
 
96
Percentage leden dat actief meedenkt
 
7
Organisaties waar we mee samen werken
 
24/7
Dans

Partners